Domov
Slovensko   English  
 
 
  Drsalni klub Celje
  Partizanska 3a, 3000 Celje
  Tel.: +386 3 5442766
  Fax. : +386 3 4282668
  E-mail: ivan.pfeifer@celje.si
     
  Program dela  
 

            PLAN DELA SEKCIJHE 2015/16

1. Priprave

Med poletnimi počitnicami načrtujemo v mesecu maju udeležbo priprav na ledu v Budimpešti, potem pa bodo do pričetka ledu potekali kondicijski treningi, od petkrat do sedemkrat tedensko. V letošnji sezoni bomo večji pomen namenili rednim testiranjem, ki jih bomo izvajali v tritedenskih intervalih, po vsakokratnem zaključku posameznega mikro cikla. Na ta način nameravamo spremljati učinkovitost izvedbe programa in napredek tekmovalcev pri doseganju ciljev, ki smo jih v začetku sezone zastavili za vsakega posameznika.

Z rednimi treningi na ledu bomo pričeli v drugi polovici meseca avgusta, ko bomo tako kot v preteklem letu, organizirali mednarodne priprave v Celju. Do konca sezone planiramo udeležbo še dveh pripravljalnih programov v sklopu serije Danubia, najprej v Bormiu ter proti koncu sezone ponovno v Budimpešti. Udeležba mednarodnih priprav je zelo pomembna z vidika izobraževanja trenerskega kadra, zagotavljanja intenzivnejšega programa treningov za tekmovalce in utrjevanja sodelovanja z državami iz regije, ki omogoča prenos znanja ter hitrejši napredek tekmovalcev. 

2.                          2. Tekmovanja

V koledarskem letu 2015 predvidevamo sledeči urnik tekmovanj za reprezentanco:

September, 25-27

Danubia Series -1, Alpe&Adria Trophy-1,Graz, Avstrija,

VSI

Oktober, 17-18

Alpe Adria Trophy -2, Zagreb, Hrvaška

VSI

Oktober, 23-25

Danubia Series-2, Miercurea Ciuc, Romunija

SS določi

November, 7-8

Czismadia Trophy, Debrecen, Madžarska

SS določi

November, 12-15

Alta Valtellina Trophy, Bormio, Italija

SS določi

November, 20-22

Danubia Series-3, Sofia, Bolgarija

SS Ddoloči

December, 5-6

Alpe Adria Trophy-3, Beograd, Srbija

VSI

December, 12.13

Santa Claus Cup, Budapest, Madžarska

VSI

December, 18-20

Danubia Series-4, Spisska Ves, Slovaška

SS določi

Januar, 22-24

Evropsko člansko prvenstvo, Moskva, Rusija

Zveza določi

Januar, 29-31

Svetovno mladinsko prvenstvo, Sofija, Bolgarija (

Zveza določi

Februar, 20-21

Tisza Cup, Szeged, Madžarska

VSI

Marec

Mednarodno tekmovanje, Italija

VSI

April, 2-3

Državno prvenstvo / Alpe&Adria Trophy-final, Celje

VSI

Slovenski reprezentanti se bodo udeležili treh od šestih tekmovanj iz serije Danubia. 

3.                          3. Strateški cilji v sezoni 2015/16

S kakovostno izvedbo treningov in priprav želimo mladincema Boru Luki Urlepu in Klarisi Sluga omogočiti izpolnitev norme za udeležbo na Svetovnem mladinskem prvenstvu in Evropskem članskem prvenstvu.

Uspehe na področju popularizacije hitrostnega drsanja v Sloveniji iz lanskega leta želimo še dodatno potencirati tudi v sezoni 2015/2016. Zastavili smo si cilje pri aktivnostih rekrutiranja otrok v hitrostno drsanje. Nove člane bomo pridobivali že v času poletnih počitnic z organizacijo tečajev rolanja, v zimskem delu sezone pa bomo otroke vabili med urami rekreativnega drsanja in šolskih tečajev.

V sezoni 2014/2015 se je Odprtega državnega prvenstva v sklopu finala Alpe Adria Trophy udeležilo skoraj dvakrat toliko tekmovalcev kot v sezoni pred tem. Ta dosežek želimo v sezoni 2015/2016 še nadgraditi in privabiti še večje število tekmovalcev iz še več držav.

      Za sezono 2015/2016 je Davidu Lothu Manu iz Madžarske podeljen mandat glavnega trenerja reprezentance. To odločitev je vzpodbudilo njegovo dobro delo v pretekli sezoni na podlagi katerega je bilo že v lanski sezoni zaznati dvig forme pri tekmovalcih.

Z vidika mednarodnega sodelovanja se nameravamo povezati z sosednjimi državami, predvsem z Avstrijo in Hrvaško in skupaj izvajati manjša tekmovanja z namenom omogočanja pogostejših tekmovalnih priložnosti za naše tekmovalce.

4.                          4. Izobraževanje sodnikov 

V sezoni 2015/2016 nameravamo razširiti sodniški kader, ki bo omogočil lažjo izvedbo domačih tekmovanj. Poleg obstoječega sodniškega kadra predvidevamo pridobitev licence za še enega sodnika, štarterja in vodjo tekmovalnega sistema. S tem bomo v Sloveniji razpolagali z ekipo šestih sodnikov.

  

Pripravila: Polona Peunik


 
• tekmovalci kluba
 
  © 2008 Drsalni klub Celje | Izvedba: Simetric